Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim ajutor.

    Orice cetăţean are datoria morală de a cunoaşte măsurile elementare de îngrijire şi folosire corectă a unor mijloace minimale, existente în trusa de prim ajutor!

    Pregătirea populaţiei pentru acordarea primului ajutor de bază:
– Crucea Roşie filiala Arad organizează concursul de educaţie sanitară şi prim ajutor „Sanitarii Pricepuţi”, pentru elevii de gimnaziu şi liceu; în fiecare an, Crucea Roşie filiala Arad organizează cursuri de prim ajutor de bază adresat tuturor cetăţenilor;
– Permanent, Crucea Roşie filiala Arad organizează cursuri de iniţiere în acordarea primului ajutor pentru angajaţii din întreprinderi şi instituţii.

Cursuri de prim ajutor:

    Crucea Roşie filiala Arad organizează cursuri de prim ajutor de bază în conformitate cu prevederile Legii 139/1995 a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România şi a Legii nr. 524/2004 pentru modificarea şi completarea Legii SNCR  care stipulează că, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.

    Durata unui curs este de 12 ore. Cursurile sunt predate de medici, atestaţi ca formatori de prim ajutor de baza, iar Crucea Roşie Română pune la dispoziţie manuale şi alte materiale didactice.

    Cursul de prim ajutor se finalizează cu un examen, în urma căruia absolvenţii vor primi un certificat de absolvire şi legitimaţie care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază.

    După absolvirea cursurilor de prim ajutor, persoana respectivă ştie să acorde prim ajutor în caz de:

– pierderea cunoştinţei;
– electrocutare;
– intoxicaţii;
– poziţia laterală de siguranţă;
– stop cardio-respirator;
– hemoragii;
– luxaţii, entorse;
– arsuri, înnec.

Pentru a urma acest curs, vă rugăm să ne contactaţi prin mail sau telefonic.

mail: arad@crucearosie.ro; tel: 0257 281 625

  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM