8 Mai 2015:  În acest an, de ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii vom sărbători 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale.

Principiile Fundamentale definesc modul nostru de oferi sprijin, responsabil și unitar, persoanelor și comunităților vulnerabile, oriunde și oricând este nevoie. Umanitatea reprezintă expresia motivării noastre. Imparțialitatea ne calăuzește în modul de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, în timp ce ne pastrăm întotdeauna Neutralitatea și Independența. Ne dezvoltăm pe baza serviciilor de Voluntariat. Unitatea și Universalitatea ne ajută să ne ancorăm acțiunile locale în solidaritatea globală. Acestea sunt Principiile Fundamentale

La nivel mondial, Miscarea Internațională Crucea Roșie și Semilună Roșie sprijină milioane de oameni anual – în perioade de conflict armat, dezastre sau crize. Crucea Roșie Română, ajută anual mii de persoane, contribuind la dezvoltarea comunităților  prin programele sociale, de interventie la dezastre, cursuri de calificare și de prim ajutor, alături de campanii de informare și educație pentru sanatate.

 

Proclamate în Viena în 1965, cele șapte Principii Fundamentale reprezintă expresia bunelor practici și a valorilor Miscarii Internationale Cruce Roșie și Semilună Roșie: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate.

Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, care se marchează pe 8 mai, este ziua de naștere a fondatorului Crucii Roșii, Henry Dunant și este o aniversare anuală a Mișcarii Internationale Crucea Rosie și Semilună Roșie. În fiecare an, Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, organizează activități specifice pentru a evidenția rolul Mișcării în țările respective.

Filiala de Cruce Roșie Arad doreste cu aceasta ocazie sa evidentieze activitatea voluntarilor filialei, a sustinatorilor financiari, carora le multumim pentru activitate si sprijin. Sarbatorim aceasta zi printr- o serie de evnimente: concurs Sanitarii priceputi organizat de subfiliala de Cruce Rosie Pecica, intilnire voluntari la sediu pentru marcarea evenimentului. Pe baza parteneriat cu Cruce Rosie maghiara Bekes, am participat la concurs de acordare prim ajutor in Bekescsaba cu un echipaj format din elevi Col Nat. E Ghiba Birta unde am obtinut un punctaj maximla toate probele practice, participarea dovedind un principiu de baza Universalitate .In cadrul campaniei de pregatire pentru dezastre realizam expuneri in scoli in randul elevilor pe aceasta tema. Pregatim distribuire ajutoare materiale in bunuri pentru persoane vulnerabile

Sărbătorește alături de noi 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale. Fii voluntar! Fii Crucea Roșie!

 

Categorie: Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM