Anunţ privind derularea cursului gratuit de formare profesională 

Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)

 

În perioada 19 ianuarie 2015 – 05 august 2015 se derulează în municipiul Arad cursul “Infirmiera (cod NC . 5132.2.1), organizat de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în cadrul proiectului strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”.

Proiectul estecofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

 

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / îmbunatatirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord –Est (Bacău), Sud-Est (Buzău, Constanţa, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud – Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramureș, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (Bucuresti – Sectorul 5, Ilfov). Grupul țintă al proiectului va fi format din angajati necalificați (cu vârste între 18 și 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

 

  • nivel 1 de calificare – Îngrijitor copii, Babysitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Brancardier.
  • nivel 2 de calificare – Infirmieră, Îngrijitoare bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare și prelucrare date.

 

Prin participarea cursanţilor înscrişi la programul “ Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)se vizeazăîmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale,  creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuri şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social.

 

Pentru informații suplimentare:

 

Iudita CUVINEANU – Coordonator local campanii

Mobil: 0722714908 , email: arad@crucearosie.ro

 

Etelca-Elisabeta NAGY – Expert Informare, consiliere si orientare profesionala,

Mobil: 0722 99 04 06, email:ethelnagy@yahoo.com

 

Adresa: Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Arad: Str. Ceahlau, nr. 22, Arad, cod postal 310052

 

Categorie: Comunicate
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM