Crucea Roșie Arad este alături de ISU la celebrarea zilei POMPIERILOR României

    Începând din 1953, în data de 13 septembrie se sărbătoreşte în fiecare an Ziua Pompierilor din România, ca urmare a bătăliei din Dealul Spirii, atunci când pompierii au luptat eroic pentru apărarea revoluţiei române de la 1948.

    În această zi semnificativă pentru pompierii arădeni, Crucea Roșie filiala Arad, a fost acolo, datorită strânsei legături dintre aceste două organizații care se realizează prin domnul locotenent-colonel Dumitru-Dan Paicu, pentru a-i susține și a-i ajuta într-o scurtă demonstrație. Acestă demonstrație a constat într-un accident rutier, din care au rezultat două victime. Cei de la ISU s-au ocupat de partea de descarcerare și scoatere a victimelor din mașină, în timp ce Crucea Roșie a avut menirea de a le oferi primul ajutor, suportul psihologic și social.

    Tot în cadrul festivității organizate de către Inspectoratul pentru situații de urgență Arad, mai mulți pompieri au fost înaintați în grad, iar alte oficialități locale au primit diplome de merit pentru sprijinirea activității acestora, printre acestea numărându-se și Crucea Roșie.

Categorie: Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM