Societatea Națională de Cruce Roșie Română organizează din anul 1962 în cadrul programelor sale de educație pentru sănătate, concursul pentru elevi din gimnaziu și licee „Sanitarii pricepuți”. Scopul acestor concursuri, este insusirea de către tineri a noțiunilor elementare de prim ajutor premedical atăt de necesare în viața de zi cu zi.
    Concursul se desfășoară anual în luna mai, luna Crucii Roșii, el fiind organizat de Filiala județeană de Cruce Roșie Arad în colaborare cu Inspectoratul județean Școlar, DSP, Inspectoratul județean de Poliție. Concursul constă în acordare practică de prim ajutor la răniți și test de teorie.  Echipajul de grupă sanitară este format  din 5 elevi. Concursul de desfășoară, întai faza pe școli în tot județul Arad din luna martie, faza municipală și județeană. Elevii primesc diplome de participare și premii în obiecte și bani.
Juriul a fost alcătuit din medici, asistenți medicali, din spitalul județean secția UPU, Ambulanță, fiind voluntarii care au asigurat jurizarea elevilor și cărora le mulțumin pentru participare.
    În acest an s-a organizat faza municipală la sala Polivalenta Arad, în data de 17 – 20.05.2013. Unde au participat 35 scoli cu 175 elevi.
Finanțarea desfășurării concursurilor de Sanitari pricepuți s-a făcut prin Direcția finanțelor Arad, și de Filiala de Cruce Roșie Arad.

Preminații:

Gimnaziu:
Loc I Liceul Pedagogic Arad
Loc II Colegiul Național Vasile Goldis
Loc III Școala gimnazială Regina Maria

Gimnaziu suburban:
Loc I Scoala gimnazială Galșa
Loc II Școala gimnaziala Covăsînț

Liceu:
Loc I Liceul Pedagogic Arad
loc II Colegiul Național Elena Ghiba Birta
loc III Colegiul Național Moise Nicoară

    Dorim să mulțumim pe această cale cadrelor didactice, cadrelor medicale din scoli, voluntarilor CR care s-au implicat în instruirea elevilor, organizare și jurizare.

Director,
Cuvineanu Iudita

Categorie: Proiecte
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM