Echipajul județului Arad, a participat în perioada 7-9 septembrie la București, la etapa națională a concursului detașamentelor de urgențe.

    În cadrul acestui concurs sunt prezente opt echipaje reprezentând fiecare zonă a României. Selecția echipajelor începe de jos de la faza pe filialele județene, faza zonală, iar în final în primul weekend din luna septembrie este organizată faza națională.Anul acesta cele opt echipaje au fost: Alba, Bihor, Sectorul 1 (București), Dâmbovița, Dolj, Tulcea, Suceava și Arad.

    Concursul a avut mai multe probe, prima fiind de dotare a gențiilor, lucru esențial pentru buna desfășurare a concursului și buna intervenție a echipajelor. Cele mai importante probe au fost însă cea de teorie, care a fost alcătuită din 10 întrebări extrase din istoricul Crucii Roșii și Manualul Europea de prim ajutor, și cea practică care este la rândul său alcătuită din 5 focare.

    Proba practică este cea mai importantă, fiecare echipaj având de trecut 5 focare, cu câte 3 victime minim. Anul acesta focarele au avut cele mai diverse teme, începând de la înec pe malul mării, la persoane în stare de ebrietate în discotecă, accident de mașină, amputații, căzături pe scări și persoane neatente în activitățile casnice care s-au ars cu cafea.

    La ora 12 concursul a fost întrerupt datorită importanței zilei de 8 septembrie pentru Crucea Roșie, aceasta fiind Ziua Mondială a Primului Ajutor. Pentru celebrarea sa, toți participanții și organizatorii au alcătuit un lanț uman, ca un mesaj de sensibilizare a comunității în privința persoanelor vulnerabile.

    La fineleconcursului a avut loc premierea și o mică petrecere pentru destinderea tuturor participanțiilor.
Clasamentul a fost următorul:
Dâmbovița – Locul I, Tulcea – Locul II, Arad – Locul III, Dolj – Locul IV, Sectorul I – Locul V, Suceava – Locul VI, Alba – Locul VII, Bihor – Locul VIII.

    Echipajul care a reprezentat Aradul a fost pregătit de către voluntarii seniori ai Crucii Roșii Arad, Alin Leac, Roxana Țica, Beniamin Dragoș și Laura Cheptănaru, cărora echipa le mulțumește pentru sprijinul oferit și răbdarea de care au dat dovadă în timpul orelor de pregătire.

Categorie: Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM