Conform  Legii Societății Naționale de Cruce Roșie din România nr. 139/1995 Art.1, și Statutului său, Crucea Roșie Română este persoană juridică cu drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial. Ea își desfășoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizație de ajutor umanitar, auxiliară a autorităților publice.

    În perioada 17-19 septembrie se va desfăşura a XIV-a ediţie a Târgului Organizaţiilor Neguvernamentale din municipiul Arad, la care datorită statutului neguvernamental Crucea Roșie filial Arad participă anual.

    Crucea Roșie filiala Arad este prezentă zilnic în cadrul târgului, iar printre voluntarii care vor fi la cortul de prezentare a asociației, se vor număra și membrii detașamentului de intervenție în caz de dezastre și calamități naturale. Comform tradiției TOMBOLA Crucii Roșii este și în acest an prezentă pe masa din fața cortului, suma unui bilet fiind moderată, iar biletele sunt toate câștigătoare. Tot la cortul nostru puteţi să vă măsuraţi tensiunea sau greutatea, voluntarii noştrii stând tot timpul la dispoziţia dumneavoatră.

    Zilnic de la orele 14:00 și 18:00 membrii detașamentului vor face scurte demonstrații de prim ajutor, menite să acorde cetățeniilor interesați un minim de cunoștiințe în materie de ceea ce Crucea Roșie face zilnic ca ONG multinațional.

    Filiala Arad a Crucii Roșii vă invită cu drag să priviți activitatea noastră și să zâmbiți alături de noi spre un viitor mai bun în care fiecare cetățean să își ajute semenii, dând dovadă de solidaritate, comunității în care trăim.

 

Categorie: Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM