Crucea Roșie Română împlinește 139 de ani de activitate umanitară

 

București, 04.07.2015: Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește 139 de ani de istorie și activitate umanitară.

 

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

 

Sărbătorim astăzi nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea – care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane. Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București, de un grup de oameni cu suflet nobil – Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române.

 

 

Numai anul trecut, Crucea Roșie Română a sprijinit 272 968 de familii și persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și rechizite. Deși anul trecut, România  nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuși Crucea Roșie Română a avut 139 de intervenții în situații de urgență precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a ști cum să acționeze în caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază. Donarea de sânge voluntară și neremunerată s-a situat, de asemenea în atenția noastră, astfel 3 807 persoane au donat sânge. La nivel național s-au derulat 179 de programe și proiecte sociale și 205 de proiecte și campanii de educație pentru sănătate.  Prin serviciul „Căutări persoane” am soluționat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifică Crucii Roșii, s-a materializat prin acțiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4 000 dintre aceștia știu mai mult despre toleranță, respect și umanitate.

 

Ca în fiecare an, voluntarii filialei de Cruce Rosie Arad , vor sărbători cei 139 de ani de activitate umanitară prin muncă: vor asigura realiza intilnire voluntari la sediu, actiune distribuire pasta de dinti Colgate si ciocolata la casele de copii DGASPG Ceahlau, DDAC copii cu dizabilitati , actiune tabara de vara copii casa de copii Nadlac, distribuire imbrcaminta la familii vulnerabile. Actiunile au inceput in data de 2.07.2015 si se finalizeaza in data de 4.07.2015 in strandul Arad si strand BIDi unde voluntarii filialei vor asigura masuratori de tensiune, glicemie, greutate , demonstartii de prim ajutor. Multumim pe aceasta cale tuturor voluntarilor filialei, membrilor de Cruce Rosie si sponsorilor care sustin activitatea umanitara a filialei.

 

În București, la invitația Președintelui Crucii Roșii Române, Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta a României, angajați, voluntari și parteneri ai Crucii Roșii Române vor marca acest eveniment la Palatul Elisabeta.

 

Director

Cuvineanu Iudita

Categorie: Comunicate, Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM