Crucea Roșie Română organizează, în perioada 7-11 aprilie a.c., mai multe evenimente în țară, menite să aducă bucurie, în preajma Sărbătorilor Pascale, persoanelor aflate în dificultate.
Astfel, în perioada 7-11 aprilie, în hipermarketuri din cinci orașe vor avea loc spectacole, concursuri și acțiuni de donare de alimente urmând ca acestea să fie oferite persoanelor cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente.
Cele cinci evenimente se vor desfășura în parteneriat cu Televiziunea Română după următorul program : 7 aprilie – Ploiești, hipermarket Real, ora 15.00; 8 aprilie – Buzău, hipermarket Carrefour, ora 11.00; 9 aprilie – București, hypermarket Carrefour Băneasa, ora 17.00; 10 aprilie – Brașov, hipermarket Carrefour, ora 18.00; 11 aprilie – Constanța, hipermarket Real 1(Sud), ora 17.00
În fiecare dintre aceste orașe vor participa la donații vedete din lumea muzicii, a teatrului, a sportului (printre care Corina Chiriac, Ovidiu Lipan Țăndărică, Stela Enache, Ovidiu Komornyik, Laurențiu Cazan, Aneta Stan, Dinu Iancu Sălăjanu, Dan Helciug, Carmen Rădulescu, Leonard Doroftei, Cristian Pomohaci), unele dintre acestea fiind deja voluntari de onoare ai Crucii Roșii Române și prieteni statornici ai programului Banca de Alimente. De asemenea, grupuri de copii talentați vor susține programe artistice care vor cuprinde dansuri, balet și cântece de primavara.
Gazdele evenimentelor vor fi președintele Crucii Roșii Române, doamna Mihaela Geoană, și doamna Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Roșii Române, care va fi și moderator al acestor evenimente. Invitat special al manifestarii din București va fi doamna Margareta Pâslaru, ambasador al Crucii Roșii Române și inițiatorul programului Banca de Alimente.
„Începând din luna septembrie 2009, datorită generozității partenerilor și a donatorilor săi, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Roșii Române. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanțuri de super și hyper – marketuri. În pragul Sărbătorilor Pascale, colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate, ce va aduce lumina și bucuria în sufletele și pe mesele celor nevoiași. Orice persoană poate face acest lucru alaturându-se programului Banca de Alimente și devenind donator „, a declarat doamna Mihaela Geoană, președintele Crucii Roșii Române.
***

Proiectul umanitar Banca de Alimente, lansat în urma cu mai bine de doi ani, a fost implementat în septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de bază familiile sau persoanele singure care nu-și pot procura prin forțele proprii necesarul zilnic de hrană.
Timp de doi ani și jumătate, proiectul a reușit să ajute cu alimente și tichete sociale 59.785 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conținând: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți.
Peste 11.000 de voluntari s-au implicat în colectarea produselor de la magazinele partenere, în distribuția de flyere în magazine pentru a promova proiectul în rândul cumpărătorilor și în activitatea de distribuție a pachetelor la domiciliul beneficiarilor. Alte zeci de mii de voluntari au donat 378.282 kg de alimente.

Categorie: Comunicate
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM