Odată cu intrarea în atmosfera Sărbătorilor de iarnă, în fiecare an gândul nostru se îndreaptă spre cei de lângă noi. Așa cum noi, Crucea Roșie Română, încercăm să aducem un zâmbet pe chipurile celor mai puțin norocoși, dorim să-i invățăm pe copiii noștri să facă la rândul lor un gest mic pentru a ajunge oameni MARI!

    Prin proiectul “ Dăruiești și primești” am vrut să facem primul pas în a-i învăța pe copii acest gest mic cu implicații uriașe, sperăm noi,în viitor, dacă vom reuși să facem cât mai mulți pași de acest gen! Așa cum prin fiecare proiect pentru copii – despre copii vrem să oferim modele pozitive am încercat și de această dată să ne realizăm obiectivul.

    Am confecționat manual alături de copii ornamente de Crăciun pe care apoi aceștia le-au schimbat cu cele confecționate de prichindeii de la centrele de copii Zăbrani și Sântana care s-au alăturat proiectului nostru. În final ne-am adunat cu toții în strai de sărbătoare într-un loc de joacă – concept străin cu totul celor de la centrele de copii, până în ziua respectivă –unde ne-am desfășurat activitățiile, cu sufletele pline de emoții, încântare și căldură pe  care le-am împărtășit unii altora.

    Cu ajutorul celor doi Elfi talentați de la Teatrul Dondi care ne-au ajutat cu drag, am prezentat prin imagini, culoare și colinzi esența sărbătorii de Crăciun : Nașterea Domnului nostru Isus Cristos- pentru a înțelege cu toții de ce ne bucurăm, sărbătorim și împodobim brazii de Crăciun. Și ca să facem o mică “repetiție” pentru perioada ce va urma, am petrecut cu toți (copii de la centrele de copii împreună cu cei din cadrul grupei pregătitoare ai grădiniței PP20), ne-am jucat și ne-am cunoscut mai bine! Întrecerea în care s-au antrenat copii în a spune poezii și a colinda, exuberanța cu care au trăit acest eveniment, zâmbetele largi și imbrățișările lor și nu în ultimul rând privirile lor pline de recunoștință ne-au făcut să credem la finalul serii că încercarea noastră a avut succes! Acest succes nu ar fi avut ecou fără ajutorul partenerilor noștri Marbeto, Mc’Donalds si Gemi Center, voluntarilor implicați trup și suflet în organizarea evenimentului precum și educatorilor și îndrumătorilor acestor copii. Tuturor dorim să le mulțumim pentru că ne-au sprijinit ca de fiecare dată, pentru încrederea  în noi și pentru că au înțeles încă odată cât de importantă e puterea exemplului pentru cei mici! Am dăruit și am primit însutit zâmbete!
Un mare merit în acestă acțiune l-au avut voluntarele filialei Roșu Monica, Varadi Oana si Iovita Oana, care prin implicarea lor au reușit să realizeze o acțiune de o asemenea amploare.

Sărbători fericite tuturor !
Vicepreședinte,

Beniamin Dragoș

 

 

Categorie: Evenimente, Proiecte
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM