Copiii sunt viitorul, iar o bună educație imprimată de la o vârstă fragedă poate fi cheia succesului.
Pe acest concept una dintre voluntarele noaste, Țica Roxana, a inițiat și acest proiect care și-a propus promovarea noțiunilor de prim ajutor, într-un mod cât mai plăcut, distractiv și atrăgător în rândul copiilor de la grădinița Guliver.

    Copiii i-au primit cu brațele deschise pe cei trei voluntari participanți Roxana Țica, Laura Lucuța si Daniel Dragoș, care pentru câteva ore au luat rolul educatoarelor. Vârsta micuților este între 2-6 ani, dar aceasta nu a contat și nu a creat bariere, ei fiind foarte receptivi la informațile primite.

    Voluntarii noștri le-au dat fiecăruia dintre copii câte o fașă mică, iar după ce le explicau cum se procedează la diferitele leziuni (sau pe înțelesul lor ”Ce trebuie să faci, când faci buba!”), mici învățăcei au exersat unul pe altul, distrându-se și amuzându-i și pe cei mai mari dintre ei.
    La finalul acestui proiect am fost plăcut surprinși să observăm că mulți dintre copilași ne-au îndrăgit și doresc să mai facem și alte cursuri de prim ajutor împreună.
În concluzie sperăm să ne întoarcem și cu alte proiecte în grădinița Guliver, iar pe această cale dorim să le mulțumim și pentru buna cooperare și înțelegere.

          

Categorie: Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM