Sub aceast motto Filiala județeană de Cruce Roșie Arad, a derulat un proiect finanțat de Centrul Cultural județean Arad, a cărui scop a fost stimularea și recompensarea tinerilor elevi care au rezultate bune la invățătură și care participă active la promovarea voluntariatului în special în rândul tinerilor.

    Proiectul a atras un număr de 20 elevi și studenți din mai multe școli ale județului precum: Liceul teoretic Sebiș, Școala gimnazială Galșa, Liceul Vasile Goldiș Arad și din Universitățile arădene. Aceștia au fost însoțiți de medici, formatori de prim ajutor.

    Activitatea s-a derulat prin prezentări ale Crucii Roșii, care i-au ajutat pe tineri să descopere ce actvități umanitare desfășurăm, cum atragem și cum stimulăm voluntariatul în rândul celor de vârsta lor.

    Printre participanți au fost și membrii echipajelor de  Sanitarii pricepuți aceștia au avut ocazia de a-și îmbunătății manevrele de acordare prim ajutor de bază, în vederea utilizării acestora în școli, tabere și chiar în accidente casnice.

    Tinerii au fost pregătiți de medic formator Dragoș Beniamin, profesor Sopț Mihai, asistent medical Țica Roxana și voluntary ai echipajului de intervenție in caz de  dezastre și calamități al județului.

    Activitățile desfășurate în cadrul natural al stațiunii Moneasa au avut un impact pozitiv în rândul tinerilor, deasemenea au trezit și interesul turiștilor care au asistat la demonstrații.

    Inițiativa noastră vine în sprijinul dezvoltării spiritului civic al tinerilor, participarea acestora la activități extrașcolare în sprijinul comunității din care facem parte cu toții. Participanții au început să coștientizeze necesitatea activităților umanitare în sprijinul persoanelor vulnerabile astfel că în școlile din care provin vor încerca să atragă cât mai mulți tineri doritori să devină voluntari, astfel devenind ei însăși Tineri actori ai schimbarii.

Director Cuvineanu Iudita

Categorie: Evenimente