7 milioane de tineri voluntari din toată lumea își dedică timpul liber pentru a îmbunătăți viața oamenilor vulnerabili, în cadrul Mișcării Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Toți acești tineri produc zilnic schimbări pozitive în comunitățile în care trăiesc.
    Astazi, 8 mai, îi sărbătorim pe tinerii voluntari care în 2009, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea Mișcării Internaționale pe câmpul de luptă de la Solferino, și-au luat angajamentul de a face mai mult, a face mai bine și a merge mai departe pentru a avea un impact semnificativ în lume.
    În acest an, chemăm tinerii voluntari să crească rezistența comunităților, fiind activi într-unul dintre urmatoarele domenii:
– Ajutând comunitățile să se pregătească mai bine pentru dezastre și alte situații de urgență;
– Sporind accesul la îngrijire medicală sau sporind conștientizarea lipsei de acces sigur la îngrijire medicală în caz de conflict armat și în alte situații de urgență;
– Construind o cultură a non-violenței și păcii.
    Confruntându-ne cu provocări globale majore, cum ar fi schimbările climatice, conflictele și violența, urbanizarea și migrația, tinerii din intreaga lume arată că ei vor să fie parte la soluționarea acestora. Ei isi daruiesc timpul, energia și talentul lor. Ei sunt cei care valorifica la maxim puterea tehnologiei.
    Filipine, tinerii plantează copaci pentru a proteja casele de furtuni și protejează barajele heleșteelor pentru a asigura mijloacele de trai ale comunităților. În Gambia, tineri muzicieni transmit mesaje la evenimente locale despre vaccinuri, prevenirea malariei și a HIV/SIDA pentru a spori accesul comunităților la îngrijire medicală. În Liban, tinerii participă la Festivalul Păcii și la doborârea recordului mondial pentru cea mai mare panză pictată manual pentru diversitate, în scopul de a promova o cultura a non-violentei și a păcii. În România, tinerii voluntari au educat din 2009 până în prezent, peste 10.000 de elevi în privința noțiunilor de respect, solidaritate și umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor. Prin intermediul retelelor de socializare, tinerii se constituie într-un grup de lucru virtual care promovează Principiile Fundamentale și viziunea lor asupra activităților Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie la nivel global.
    Prin voluntarii noștri tineri, ne îndeplinim misiunea ca Mișcare Internațională. În Crucea Roșie Română încurajăm tinerii să îndeplinească roluri de lideri pentru a ajuta mai mult și mai bine populația vulnerabilă. Îi încurajăm să împărtășească experiențe și idei cu tineri din alte tări, să beneficieze de rețeaua globală din care fac parte și să aibă o voce puternică în direcționarea activității organizației noastre.

    Chemam tinerii din România să fie parte a soluției la provocările globale contemporane! Sarbătoriți alături de noi schimbarea pe care o puteți face în fiecare zi!


Președinte
Societatea Națională de Cruce Roșie din România

Categorie: Comunicate, Evenimente
  • UVVG, SIF BANAT-CRISANA, METRO, PRIMARIA ARAD, REAL, EU, PETROM